Alle indlæg af Kolonien

EN TIDSREJSE I EJBY MOSE

Naturens dag d. 10. september 2017. Kl. 11-15

graveflyer_smalt

Deltag i den kollektive udgravning af affaldsbjerget i Ejby Mose. Vi bryder muldens forsegling og går mere end 80 år tilbage i tiden, til dengang hvor Ejby Mose stadig var en aktiv losseplads!

Arkæologen Mie Pedersen fra Museum Sydøstdanmark leder udgravningen og står klar til at fortælle om objekterne, mens du renser dem. Teater- og kunstnerkvinderne Anna Weber Henriksen, Sofie Thorhauge og Lisa Jürgensen giver dagens fund spændende fortællinger med på vejen. Herefter vil de mest interessante genstande blive bevaret i vores store tidslinje, der rummer fortiden, men også fremtiden – for hvor længe vil disse objekter mon være om at blive nedbrudt?

Efterfølgende bliver samlingen af dagens genstande afleveret til Glostrup Lokalhistoriske Arkiv.

Du kan også læse Erling Bojsen´s barndomsminder fra 1966-1972. Han var blandt de børn, der brugte lossepladsen som legeplads da han var barn.

Som en del af dette projekt, kan du også opleve kunstværket ”Fremgangsillusioner”, en lydinstallation på toppen af affaldsbjerget, der vil fortælle dig om landskabet – Ledsaget af fire historiske fotografier af området som det så ud i 1975.

Derudover vil du kunne opleve mosen fra en kano, studere dens fisk, ride på ponyer, svinge dig i tovbanen, lave lækker bålmad, prøve kræfter med høslæt og meget mere.

Tidsrejsen er udviklet til Naturens Dag af Anna Weber Henriksen (kunstnerisk leder af Kolonien Research Space) i tæt samarbejde med Glostrup Kommune.

MOSELANDET TAKKER AF FOR DENNE GANG

Det blev en fantastisk september dag, med strålende sol og over 1200 besøgende på Naturens Dag i Ejby Mose. Moselandets værker foldede sig ud og udforskningen af stedet fortsætter – forhåbentligt frem mod et nyt koncept næste år – Tak for det stærke fremmøde – vi ses derude!


Læs Sofie Thorhauges reportage om dagen her:
moselandet